Taalcursus Kids & Teens Global Leadership Training eBerlitz - online leren Financiële Steunmaatregelen Over Berlitz Boek Online
 
Berlitz-schrijfvaardigheidstest

Berlitz-schrijfvaardigheidstest

De Berlitz Test of Writing Skills is een schrijfvaardigheidstest in een tweede taal, die werd ontwikkeld met de gezamelijke inspanningen van Berlitz International, Inc. en de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign. De test werd ontworpen om de zakelijke en professionele Engelse schrijfvaardigheid voor op de werkplek te beoordelen. De test is bedoeld voor gebruik door organisaties, internationale ondernemingen en openbare instellingen wereldwijd in het kader van hun aanwervingen, opleidingen en de ontwikkeling van hun werknemers en voor beoordelingsprocessen.

De Berlitz Test of Writing Skills omvat drie opdrachten gebaseerd op het resultaat van drie activiteiten: een onderzoek van de schriftelijke tests beschikbaar op de markt, een studie van de behoefteanalyse en een piloottest. Er werden inspanningen gedaan om opdrachttypes te kiezen die de 'situationele authenticiteit' zo goed mogelijk weerspiegelen (Bachman and Palmer, 1996), in die zin dat er representatieve schrijfopdrachten in een echte zakelijke context werden geselecteerd. De drie gekozen opdrachten zijn: een e-mail, een memo en een verslag schrijven. In 'Schrijf een e-mail' moet de geteste persoon een e-mail schrijven als antwoord op een e-mailboodschap van een collega. In 'Schrijf een memo' moet de geteste persoon een korte aankondigingsmemo schrijven voor een breder publiek binnen de onderneming, betreffende een nieuw beleid dat wordt gelanceerd. In 'Schrijf een verslag' moeten de geteste personen hun vaardigheid aantonen in het schrijven van een professioneel evaluatieverslag gebaseerd op de gegeven grafieken, gericht aan potentiële en bestaande klanten. Rekening houdend met een reeks factoren die het moeilijkheidsniveau van elke taak beïnvloeden, is het verwachte moeilijkheidsniveau voor 'Schrijf een e-mail' het laagst, terwijl dat voor 'Schrijf een verslag' het hoogst is.

De bevindingen van de behoefteanalyse en de piloottest droegen ook bij tot de ontwikkeling van de analytische beoordelingsschaal. De beoordelingsschaal van de Berlitz Test of Writing Skills, die is aangepast aan de referentieschaal van het Common European Framework, werd voortdurend aangepast naargelang de resultaten van de pilootteststudies, om de context van de test beter te weerspiegelen.

Gezien de Berlitz Test of Writing Skills een evoluerend in plaats van een vast product is, veranderden de specificaties voortdurend en werden ze verfijnd tijdens de verschillende stappen van het project, om zo een verdedigbare, theoretisch sluitende en businessgerichte schriftelijke test te verkrijgen.

 
Meer info over de Berlitz schrijfvaardigheidstest, klik hier

 

 

Verzend artikel als e-mail:

E-mailadres van ontvanger:
E-mailadres van verzender

Uw bericht aan de ontvanger (optioneel):