Taalcursus Kids & Teens Global Leadership Training eBerlitz - online leren Financiële Steunmaatregelen Over Berlitz Boek Online
 
Berlitz-gesprekvaardighedenstest

Berlitz-spreekvaardigheidstest

De Berlitz-spreekvaardigheidstest werd ontworpen voor organisaties die een erkende en betrouwbare manier nodig hebben om de mondelinge taalvaardigheid van hun potentiële of huidige werknemers te beoordelen. De Berlitz-spreekvaardigheidstest zorgt ervoor dat hij kan worden afgelegd in meerdere talen. De ontwikkeling van de Berlitz-spreekvaardigheidstest was een samenwerkingsproject van de universiteit van Illinois in Urbana-Champaign (VS) en Berlitz International, Inc.

De Berlitz-spreekvaardigheidstest is een individueel telefoongesprek met een opgeleide Berlitz-beoordelaar. In dit gesprek gaan de beoordelaar en de geteste persoon een conversatie aan over zowel algemene onderwerpen als zakelijke onderwerpen met betrekking tot de werkplek. De beoordelaar bepaalt een context voor de conversatie en stelt vragen die de geteste persoon toelaten om zijn mondelinge vaardigheid in de doeltaal aan te tonen. Een Berlitz-spreekvaardigheidstest -score zal door de beoordelaar worden toegekend na het afsluiten van de test.  

Een Berlitz-spreekvaardigheidstest -score is van nut voor het nemen van personeelsbeslissingen. De Berlitz-spreekvaardigheidstest stelt organisaties in staat om beslissingen te nemen met betrekking tot het aanwerven en promoveren van werknemers, opleidingen op het werk, overzeese opdrachten en taaltraining.

Om het bestaan te erkennen van de vele verschillende taalvarianten binnen een bepaalde taal en om de geteste personen in staat te stellen te functioneren in een zo ruim mogelijke zakelijke context, staat de Berlitz-spreekvaardigheidstest meer dan één standaard toe in de test, zolang het gebruik door de geteste persoon van varianten de communicatie niet belemmert.

Het afleggen van de Berlitz-spreekvaardigheidstest zou 20 minuten moeten duren, maar hangt een beetje af van de vaardigheid van de geteste persoon. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de vaardigheidsgraad van de kandidaat is, hoe langer het duurt om de Berlitz-spreekvaardigheidstest af te leggen.

Meer info over de Berlitz-spreekvaardigheidstest , klik hier

 

Verzend artikel als e-mail:

E-mailadres van ontvanger:
E-mailadres van verzender

Uw bericht aan de ontvanger (optioneel):